Ny K-brygga på plats

Ny K-brygga på plats

Category : Uncategorized

Nya K-brygganI enlighet med underhållsplanen har en ny K-brygga anskaffats, den nya bryggan är bredare och högre för att vara bättre anpassad till nuvarande och framtida behov för båtplatser med Y-bommar. Bryggan levererades i början på maj och den 14 maj sammanstrålade flera av bryggplatsinnehavarna för att montera Y-bommarna trots busvädret.

Tomas Knutsson, bryggbas för K-bryggan säger

– Vi har fått en jättefin ny brygga. Läget för K-bryggan är mycket utsatt med en 2 km stor fjärd rakt i söder, vilket är den förhärskande vindriktningen på sommaren. Därför känns det skönt att den gamla låga badbryggan från 60-talet nu är ersatt med en modern brygga för dagens båtar o behov.

Den gamla K-bryggan kommer leva vidare ett lugnare liv inne i Seglarskoleviken där den placerats ut från AK-bryggan. På så sätt skapas ytterligare ett antal bojplatser med bättre djup invid denna brygga.

Styrelsen vill tacka för ett gott samarbete med våra engagerade bryggbasar och båtplatsinnehavare!

Hälsningar
Gunnar Berg
Bryggansvarig Håtö Tomtägarförening