Hoppa till innehåll

Rapport från årets bryggbasmöte

Bryggmöte_2015Den 13 juni hölls det sedvanliga Bryggbasmöte för att diskutera skicket på föreningens bryggor, reparationer och framtida underhållsåtgärder.

Allmänna punkter

  • Bryggorna inoljas vart tredje år
  • Bryggbasmötet föreslog till styrelsen att skärpa skrivningen i bryggstadgarna som handlar om att bryggplatsinnehavare som inte använder sin bryggplats på två år inte skall ha rätt till att ha kvar bryggplatsen. Detta för att bereda plats för nytillkomna båtägare som önskar bryggplats.
  • Genomgång av respektive brygga visar att det generellt finns platser lediga på de flesta bryggor. Dessutom har extra kapacitet skapats på AK-bryggan och K-bryggan. Den som vill ha en bryggplats – hör av dig till närmaste bryggbas!
  • Reservdelsset med rör, sprintar och brickor finns som bryggbasarna kan använda i nödlägen om dessa gått sönder för någons Y-bom. Dessa måste dock i efterhand ersättas av  bryggplatsinnehavaren.
  • En allmän diskussion hölls om E-bryggan som är en gammal stenkistebrygga. I dagsläget finns inte behov av fler bryggplatser. Inom en snar framtid bedöms bryggan vara obrukbar och behöver därmed renoveras. En utredning kommer ske för hur detta skall genomföras på bästa sätt. Synpunkter mottages tacksamt.

Kommentar per brygga

A-bryggan: Inget renoveringsbehov.
AB-bryggan: Handledare kommer åtgärdas
AK-bryggan: Har fått ny platsmärkningar och en ny bryggdel (gamla K-bryggan) lades i maj till – vinkelrätt ut från bryggan. Har numer fler lediga platser.
B-bryggan: Har oljats in. Rampen har fått handledare.
C-bryggan: Överliggare har åtgärdats samt öglor för gästande båtar har lagts till.
D-bryggan: Kommer oljas, annars inga åtgärder planerade för året.
E-bryggan: Är gammal och i ”risigt” skick. Den mittre stenkistan är i sämst skick. Utredning skall genomföras för vad som skall göras med bryggan.
F-bryggan: Smärre skador har reparerats. Skall oljas in i år. I övrigt i gott skick.
G-bryggan: Små åtgärder. Oljades förra året.
H-bryggan: Har kapats i enlighet med tidigare plan.
J-bryggan: Har fått nya infästningar. Skall oljas i år.
K-bryggan: Ersattes med ny brygga i maj.
Sjösättningsrampen: Skall åtgärdas utanför båtiläggningsäsong.

Hälsningar
Gunnar Berg
Styrelseledamot med ansvar för föreningens bryggor