Hoppa till innehåll

Om fiberutbyggnaden på Håtö

Rickard Engberg, som bor på Brusmarvägen 10, har sökt information om planerna för fiberutbyggnaden på Håtö. Han var därför inbjuden till Håtö tomtägareförenings styrelsemöte den 18 juni, där han berättade om sitt arbete. Styrelsen utsåg därefter Richard att vara föreningens kontaktperson i bredbandsfrågor. På styrelsemötet beslöts även att

  • Styrelsen kommer att göra en förfrågan till medlemmar om deras intresse att få fiber och Internettjänster och att det kommer att skapas en informationssida på föreningens webbplats.
  • Lars-Göran tar upp frågan om fiber på det kommande ordförandemötet med de andra tomtföreningarna för att undersöka hur de går till väga och om de är intresserade av att samordna med HTF.
  • Frågan om fiber tas upp som en punkt på sommarmötet.

Efter styrelsemötet kontaktade Rickard Engberg Norrtälje kommun och IP-Only. IP-Only kommer att återkomma, medan Norrtälje Kommunen berättade att de har tagit beslut om att de tomrör kommunen lagt ska hyras ut till Norrtälje energi. De har sedan två år på sig att fylla rören med “öppen” fiber. Om de inte gjort det inom de två åren kommer andra intressenter erbjudas chansen. Under tiden kan dock andra intressenter (t.ex. IP-Only) även gräva ner sin egen fiber i området, men de får då inte använda de tomrör som nu har lagts ner.

Fortsättning följer…