Hoppa till innehåll

Protokoll från årsmöte i Håtö Tomtägareförening den 13 mars 2014

1. Mötet öppnades

Föreningens ordförande Lars-Göran Uddholm öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna.

2. Fråga om mötets stadgeenliga utlysande
Det fastslogs att årsmötet var stadgeenligt utlyst.

3. Val av ordförande för mötet samt två justeringspersoner tillika rösträknare
Till mötesordförande valdes Lars-Göran Uddholm, till justeringspersoner tillika rösträknare valdes Stig-Lennart Pettersson Rävgaddsvägen 22, och Bo Agebro Rävgaddsvägen 13

4. Fastställande av dagordning
Den föreslagna dagordningen fastställdes.

5. Justering av röstlängd
Det antecknades att 50 medlemmar var röstberättigade vid årsmötet varav 5 stycken via fullmakt.

6. Styrelsens förvaltningsberättelse
Styrelsens förvaltningsberättelse som sänts ut med kallelsen föredrogs utifrån rubrikerna av Lars-Göran Uddholm och godkändes av årsmötet.

7. Ekonomisk rapport
Den ekonomiska rapporten för 2013, som sänts ut med kallelsen, föredrogs av kassören Birgitta Markén Modigh varefter årets resultat fastställdes.

8. Revisorernas berättelse samt fråga om ansvarsfrihet
Revisionsberättelsen lästes upp av revisorn Ingrid Haglind och styrelsen beviljades ansvarsfrihet för det gångna verksamhetsåret.

9. Fastställande av antalet suppleanter i styrelsen
Årsmötet beslutade att antalet suppleanter i styrelsen för verksamhetsåret 2014 ska vara två.

10. Val av styrelse
Monica Lind från valberedningen föredrog valberedningens förslag till ny styrelse. Årsmötet fattade beslut i enlighet med valberedningens förslag. Då valberedningen trots idoga försök inte hittat någon ny förvaltare efter avgående Leif Ottesen gav årsmötet styrelsen i uppdrag att tillsammans med valberedningen försöka hitta en ersättare till den vakanta platsen i styrelsen.

a. Ordförande 1 år Lars-Göran Uddholm (omval) valdes
b. Två ordinarie ledamöter 2 år Birgitta Markén Modigh valdes (tidigare sup.)
1 ledamot förvaltare saknas
c. Två styrelsesuppleanter 1 år Anette Redtzer (nyval) och
Lars-Göran Johansson (nyval) valdes
d. Två revisorer 1 år Ingrid Haglind (omval) och
Ingemar Dahlgren (omval) valdes
e. Två revisorssuppleanter 1 år Jenny Lantz (omval) och
Julia Holtz Elvesjö (omval) valdes
f. Valberedning, tre ledamöter  1 år Monica Lind sammankallande (omval)
Stefan Redtzer (omval)
Jan Magnusson (omval) valdes.

Efter valet hälsades de nya styrelserepresentanterna välkomna och de presenterade sig kort.

11. Fastställande av ersättning till funktionärer
Årsmötet beslutade att ersättningen ska vara totalt ett prisbasbelopp.

12. Fastställande av budget för år 2014, avgifter samt sista inbetalningsdag
Styrelsens budgetförslag presenterades av Birgitta Markén Modigh
Årsmötet beslutade att avgifterna är – medlemsavgift 950 kr samt bryggplats respektive svajplats 800 kr. Sista inbetalningsdag fastställdes till den 30/4 2014.
Föreningen tar som vanligt in även fiskevårdsavgiften och vägavgiften och överför dessa till respektive föreningar.

13. Behandling av inkomna motioner
Eva Örnskär föredrog sin motion om ändrat säte för HTF. Lars-Göran Uddholm redovisade styrelsens uppfattning i frågan. Årsmötet beslutade att avslå motionen.

Lars-Göran Uddholm föredrog den inkomna motionen om loppmarknad vid Haget från Anna-Karin Johansson. Därefter redovisade han styrelsens uppfattning. Årsmötet beslutade att avslå motionen.

Dan Svennbergföredrog sin motion om vassröjning. Lars-Göran Uddholm redovisade styrelsens uppfattning. Årsmötet beslutade att avslå motionen.

Staffan Hasselsköld föredrog sin motion om att stoppa skogsavverkning. Lars-Göran Uddholm och Leif Ottesen redovisade styrelsens uppfattning. Årsmötet beslutade att avslå motionen

14. Information av föreningens förvaltare
Förvaltare Leif Ottesen redogjorde för den avverkning som genomförts under verksamhetsåret. Han beklagade att vädret, i samband med avverkningen, bidragit till en del skador i naturen. Han besvarade frågor om planerat uttag i förhållande till faktiskt uttag, samt om intäkt och kostnad i samband med avverkningen. Det poängterades att grunden för HTF:s skötsel av skogen är en skogsvårdsplan, som nu gäller till 2018. Ambitionen är att vi ska ha skogar som föryngras som vi kan stöva i, nu och i framtiden, plocka bär, svamp och där djur och fåglar trivs. Leif redogjorde för vad som planeras utifrån skogsvårdsplanen kommande år. Hösten 2014 ska sly tas bort i Nyströmsviken samt ett mindre uttag, gallring slyröjning i området som omsluts av Rävgaddsvägen. Kommande år handlar det i huvudsak om att ta bort sly och en del träd som står för tätt, inom några områden. Ny skogsvårdsplan ska beställas 2017.

15. Beslut om skogsavverkning 2014
Årsmötet beslutade att avverkningen 2014 ska ske enligt intentionerna i skogsvårdsplanen på det sätt och i den omfattning som förvaltaren redogjorde för.

16. Information om tecknande av avtal för markupplåtelse
Lars-Göran Uddholm informerade om nuläget och de samtal som förts med Norrtälje kommun. Diskussioner och viss oenighet råder fortfarande kring garantitid för återställande av vägen och om när anslutningsavgiften som tomtäganan ska betala ska fastställas. Avtalet med Vattenfall är klart. Arbetet i området med att dra fram vatten och avlopp börjar troligtvis i höst.

17. Information om midsommar
Pumpgrupp 17 har ansvar för att ordna midsommarfirande 2014, HTF står för kostnaden för musikunderhållningen.

18. Information om ny hemsida
Staffan Hagnell informerade om den nya hemsidan och bjöd in intresserade att vara med och bidra med material för att utveckla sidan. Han vill gärna ha material ex till ”Historiska hörnan”. Nyheter ex. om inbrottsvåg kan läggas upp om man kontaktar Staffan. På lång sikt kanske de som vill kan få material från HTF elektroniskt.

Övriga frågor
En fråga om annan beläggning på vägen togs upp. Den hänvisades till vägföreningen som fortfarande har motionstid. En fråga om plogning av parkeringsplatsen vid bryggorna/seglarskolan togs upp. Lars-Göran Uddholm informerade att vägföreningen ansvarar för plogning av vägen och att HTF ej beställt extra plogning av nämnda parkeringsplats.

Årsmötet avslutas
Lars-Göran Uddholm tackade för visat intresse och årsrsmötet avslutades.
Leif Ottesen och Annika Engström avtackades med varsin vacker blombukett.

 

2014-03

Annika Engström
Sekreterare

Stig-Lennart Pettersson
Justeringsperson

Bo Agebro
Justeringsperson

Här kan du ta del av Årsmötespresentation 2014.