Hoppa till innehåll

Angående Telias erbjudande om fiber som just skickats ut

  • av

Jag fick idag ett erbjudande om installation av fiber från Telia. Jag blev lite fundersam om man måste beställa av Telia också, så jag kollade med Norrtelje Energi.

Om man redan beställt fiber av Norrtelje Energi (eller IP Only för den delen) behöver man INTE göra en beställning av själva fiberinstallationen från Telia (eller någon annan). Däremot behöver man så småningom beställa de tjänster man vill ha i sin fiber, t.ex. telefon, TV, bredband. Jag testade, och det verkar som om man kan beställa tjänster redan nu, åtminstone hos några av de tjänstelevernatörer som finns i Telias nät.

Har man beställt från Norrtelje Energi beställer man sina tjänster från www.oppenfiber.se och har man IP Only beställer man tjänster på IP Onlys hemsida.

Jag frågade också om när Norrtelje Energi kommer leverera fibern. Den planeringen är inte klar ännu, men de menar att de kommer börja installera under våren och hoppas på att leverera fibern till sommaren.

Någon uppgift om IP Onlys installationsschema har jag inte i dagsläget, eftersom den installationen med stor sannolikhet måste föregås av ett årsmöte i föreningen, där beslut tar om grävtillstånd för IP Only.