Hoppa till innehåll

Information om arbete med stormens skador

Stormen Alfrida drog fram över vårt område och orsakade stora skador med mängder av nedfallna träd. Både byggnader båtar och bilar har skadats och nu vidtar ett mödosamt arbete att röja upp i förödelsen. Vi i styrelsen inventerar just nu omfattningen av skadorna och har beslutat om följande inriktning för det fortsatta arbetet.

Vi har delat upp efterarbetet i en akut del och en långsiktig del. I den akuta fasen har vi beställt av Lelle Granberg att hantera alla träd från vår mark som fallit in över privata tomter och vägar. Vi prioriterar också de träd som hotar att orsaka skador. Därefter kommer vi att röja de träd som redan ligger på marken.

Vi har också haft kontakt med entreprenörer som kan hjälpa oss med arbetet att röja upp i våra skogar. Just nu är dock behoven av personal och maskiner vida större än tillgången, så vi får tyvärr räkna med att det kommer ta tid innan allt är klart.

Vi jobbar utefter principen att respektive fastighetsägare ansvarar för sina träd på den egna tomten och att föreningen ansvarar för träden på allmänningarna. Om ni har träd som har fallit in på era tomter från allmänningarna, som nu behöver åtgärdas, eller om det finns träd som lutar in mot er egendom, så uppmanas ni kontakta föreningens förvaltare Arne Roloff på e-post arne.roloff@gmail.com.

För arbete på föreningens mark med stormfälld skog krävs rätt behörighet. Har ni rätt behörighet ber vi er likväl att kontakta vår förvaltare Arne Roloff innan ni påbörjar arbete på föreningens mark.

Jag beklagar allt stök som stormen ställt till men försäkrar att vi i styrelsen kommer göra allt vi kan för att uppröjningen ska fungera så smidigt som möjligt. Tänk på er säkerhet. Jag ber er alla att nu iaktta försiktighet och undvika att gå under träd, rotvältor och nedfallna ledningar.

Lars-Göran Uddholm ordförande