Hoppa till innehåll

Lägesrapport efter stormen

Hej,

Här följer en kort uppdatering till tidigare lägesrapport om föreningens arbete med att röja upp efter stormen Alfrida. Vi har nu inventerat omfattningen av skadorna på våra allmänningar och funnit att närmare 600 träd har fallit. Träd som vi kommer ta bort men som just nu inte är prioriterade.

Vi vill också framföra vårt stora tack till Lelle Granberg har gjort ett fantastiskt arbete med att få undan träd som har blockerat vägar, skadat byggnader och också hotat att orsaka skador. I några fall har detta inbegripit träd som fallit in över privata tomter. Här arbetar vi efter principen att respektive fastighetsägares försäkring täcker bortforsling och skador träden orsakat på såväl byggnader, bilar båtar och på den egna tomten.

Om ni fortfarande har träd från allmänningarna som lutar in mot er egendom och behöver hanteras akut, så ber vi er kontakta föreningens förvaltare Arne Roloff på e-post arne.roloff@gmail.com.

För det långsiktiga arbetet med att röja upp i våra skogar väntar vi fortsatt på svar från de tillfrågade entreprenörerna.

Jag ber er än en gång om att ha tålamod och tänka på er säkerhet och iaktta försiktighet med nedfallna träd, rotvältor och ledningar.

Lars-Göran Uddholm ordförande